12. septembra bo v sklopu projekta Vsi na ploščad zadnja sodelovalna delavnica za prebivalce Kočevja.

V mestnem jedru, na različnih lokacijah, bomo na igrive načine iskali predloge uporabnikov za prenovo mestnega jedra. Delavnica bo potekala cel dan, med 10to dopoldan in 18to popoldan. Mestno jedro bo v tem času zaprto za promet (razen za stanovalce, servis in dostavo).
V primeru dežja do delavnica prestavljena na četrtek, 15. septembra.
Delavnice bodo vsebovale foto natečaj za obiskovalce, pestre ulice, ki bodo povezovale lokacije in iskale vaše sodelovanje. Na veliki podlagi bomo skupaj viharili možgane, drugje pa postavljali konkretne ideje na zemljevid.
Organizirane bodo tudi vodene debate, ko bomo iskali skupne zaključke, Po koncu delavnice bo ob 19.00 v KCK predstavitev rezultatov anketiranja in prikazani glavni poudarki javnega mnenja, ki bodo del izhodišč natečajne naloge.
Na temo delavnice in natečaja za prenovo mestnega jedra bo v četrtek ob 10.45 predvidoma pogovorna oddaja na radiu Univox.
Delavnico organizira Občina Kočevje v sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Kočevje, podjetjem AG inženiring, Klubom mladih in društvom Urbani brlog. Strokovno pomoč pri orgaizaciji je nudila Mreža za prostor iz Ljubljane

 

 

Anketni vprašalnik se aktivno izpolnjuje že dober mesec, ker pa bi radi zajeli večji obseg prebivalstva, smo jo pripravili še v spletni obliki, brez 10. vprašanja. 
Vabimo vas, da rešite anketo, ki bo do konca avgusta dostopna na povezavi: https://www.1ka.si/a/102382
Če ste že rešili fizični vprašalnik v papirni obliki, vas naprošamo, da spletne oblike ne rešujete. 

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje, vaše mnenje je nadvse pomembno pri pripravi natečajne naloge za prenovo mestnega jedra. 
Vabimo vas tudi na sodelovalno delavnico, ki bo potekala 12. septembra, cel dan, v mestnem jedru. 

 

 

Vsak dan se po mestu sprehajajo simpatični anketarji in iščejo vaše predloge, mnenja, ideje. 

Sedaj imate možnost prispevati za mestno jedro prihodnosti.
Če rešiš anketo, prispevaš.
Izpolnjene vprašalnike lahko pustite na lokacijah:
- vložišče občine Kočevje
- Center ponovne uporabe Kočevje
- Knjižnica Kočevje
- Spl enota Kočevje
- Mestna kavarna Kočevje
- Grajska kavarna
- Turistično Društvo Kočevje
- Kulturni center Kočevje
- Zdravstveni dom Kočevje
- pri anketarjih na terenu
‪#‎vsinaploscad‬

 

 

Anketa "Vsi na ploščad"

Junijski dogodki za javnost projekta Vsi na ploščad! so mimo, kar pa ne pomeni, da bomo počivali.
V juliju in avgustu bomo vas, občane, še bolj potrebovali. Na terenu v mestu bodo prisotni anketarji, v kavarnah, knjižnici, nekaterih trgovinah, boste opazili anketne vprašalnike. Dostopni so tudi na spletni strani občine, v zavihku Vsi na ploščad. Z izpolnjevanjem anket boste pomembno vplivali na oblikovanje natečajne naloge za prenovo mestne ploščadi. Vabimo vas, da rešite vprašalnik in čim bolj izpostavite svoje osebno prepričanje, ideje in želje. Rešene vprašalnike lahko oddate, kjer ste jih prejeli, vedno pa tudi v Mestni kavarni ter na občini Kočevje.
Pogoj za sodelovanje v nagradni igri je v celoti pravilno izpolnjena anketa. Žrebanje se bo izvajalo tako, da bo ob prejetju izpolnjene ankete v analizo del vprašalnika, ki vsebuje zapis osebnih podatkov, odstranjen od celotne ankete in hranjen v škatli za žreb. Anketa bo shranjena za analizo, škatla z žrebom pa bo vsebovala samo odrezke z osebnimi podatki.
Nagrado zmagovalcu izplača podjetje Acer d.o.o., ki izdeluje celostno prometno strategijo za občino Kočevje. Nagrada znaša bruto 200€, in bo podeljena enemu izžrebanemu.
Žrebanje bo javno po koncu anketiranja, in sicer na eni od javnih prireditev v času evropskega tedna mobilnosti od 16-22. septembra. Rezultati bodo objavljeni na spletni strani občine, na fb strani občine, zmagovalec pa bo tudi osebno obveščen. Davčno številko zmagovalca bomo pridobili naknadno.

Anketni vprasalnik o prostorskih izzivih mestnega jedra.pdf

Predavanja na temo urejanja prostora

Javni prostor je prostor vseh nas. Je nujni sestavni del mesta, vsi ga uporabljamo, zato je prav, da ga tudi skupaj oblikujemo. Vabimo vas še na zadnji junijski dogodek in sicer na ogled dveh predavanj na temo urejanja prostora, s katerim bomo skupaj počastili 25. obletnico delovanja projektivnega biroja AG-inženiring. Za vse interesente bodo brezplačne vstopnice na voljo v ponedeljek zvečer v Mestni kavarni Kočevje.

Nekaj utrinkov tematskega dogodka - Po gostilnah in hotelih.

 

 

 

Vabimo vas na tematski dogodek tega tedna - Po gostilnah in hotelih.

Dogaja se v SOBOTO, ob 16.00, na treh lokacijah:

1: trg sv. Jerneja

2: rob ploščadi pri semaforiziranem križišču

3: ulica pred KCK

Na točkah boste zvedeli za lokacije in zgodbe nekdanjih gostiln, kavarn in hotelov, zraven pa tudi kaj pojedli in popili.

več na:

https://www.facebook.com/events/1110439248999174/

 

Vsi na ploščad! je prostorska akcija občine Kočevje, ki se je začela v juniju 2016 in bo trajala do jeseni 2016. Cilj dogajanja je izobraževati ter vključevati prebivalce v proces prostorskega prenove centra mesta Kočevja in s pomočjo njihovih idej, predlogov, znanj, uporabe prostora oblikovati natečajno nalogo za prenovo središča Kočevja.

V juniju se je odvijala serija delavnic, gverilskih akcij, debat, predavanj in druženj na temo ožjega centra Kočevja. Spoznali smo in še bomo ogromno zanimivega o zgodovini našega mesta, se skupaj čudili velikosti nekdanjega gradu, se nasmejali anekdotam naših prednamcev ali pa si naše središče le ogledali z malo drugačnega zornega kota, kot navadno. V juniju si lahko obetamo še zadnji dogodek – To je naš prostor, ki bo potekal v KCK Kočevje, 30. junija ob 18.00. Pripravljamo vam projekcijo filma o sodelovanju načrtovalcev, odločevalcev in prebivalcev pri prenovi nekih območij v mestu, tako kot smo to sedaj zastavili za Kočevje. Ker so bili tematski dogodki sofinancirani s strani kočevskega podjetja AG inženiring zaradi njihove 25-letnice delovanja, bomo ta večer zaključili praznično z njihovim praznovanjem. 

Poletje bo nato poleg počitnic namenjeno aktivnemu zbiranju podatkov za pripravo natečajne naloge s pomočjo anket. Lahko boste povedali svoje mnenje o ploščadi - kaj vam je všeč sedaj, kaj pogrešate in česa nikakor ne bi želeli videti ali doživeti na sobotnem potepu po Kočevju ali nedeljski kavici v kavarni? Vse to in še več nam boste lahko zaupali cel julij ter avgust.

September bo za vse nas prav poseben - takrat se bo namreč odvila delavnica, kjer se bomo vsi zbrali v središču mesta ter se skupaj pogovarjali ter soustvarjali ideje za prostor. Ne samo to, sprehodili se bomo po starem delu mesta, iskali dobre in slabe kotičke ter tudi kaj dobrega prigriznili, se poigrali in sprostili.

Ko zaključimo z dogodki in anketami se zgodba za naše mestno središče šele dobro začenja. Opremljeni z vsemi idejami in informacijami bomo pripravili natečaj za prenovo mestnega središča, ki bo projektante čimbolj seznanil z željami občanov ter pogoji stroke in omogočil oblikovanje mestnega središča po meri vseh nas - uporabnikov.

Organizacija akcije je v domeni sodelovanja med Občino Kočevje, arhitekturnim birojem AG inženiring, ki letos praznuje 25. obletnico delovanja ter Pokrajinskim muzejem Kočevje, ki so z nami delili vse svoje nenadomestljivo znanje o zgodovini mesta. Celotno dogajanje je spodbujala in izvajala ekipa društva Urbani brlog - punce, ki do lokalnega prostora čutimo prav posebno navezanost ter si želimo čimbolj spodbujati in razvijati prostorsko kulturo mesta.:)