V občini Kočevje s 1. februarjem 2018 začenjamo izvajati storitev brezplačnih prevozov za starejše, ki bo starejšim zagotovila višjo kakovost življenja.
Storitev brezplačnih prevozov za starejše bomo v občini Kočevje izvajali v Zavodu Sopotniki. Občina Kočevje je prepoznala skladnost potreb po mobilnosti starejših občanov s poslanstvom Zavoda Sopotniki, ki se glasi: želimo preprečiti ali prekiniti izoliranost in osamljenost starejših prebivalcev iz predvsem manjših, odročnejših krajev, ki zaradi oddaljenosti, odsotnosti avta ali slabih prometnih povezav skoraj ne zapuščajo doma. Poleg prevozov bo starostnikom zagotovljeno tudi spremstvo prostovoljca, ki jih bo po potrebi pospremil k zdravniku, po nakupih ali drugih opravkih, ga počakal in odpeljal nazaj domov. 

Za starejše

Za rezervacije prevozov nas lahko starejši pokličete, od ponedeljka do petka, od 8. do 16. ure, na:
051 426 411

Za rezervacijo prevozov se je potrebno naročiti vnaprej. Ta način omogoča, da zagotovimo prevoz kar največjemu številu ljudi.

Prostovoljci, vabljeni!

Vozniki Sopotnikov so prostovoljci vseh let in poklicev, ki svoje delovne, študijske in druge obveznosti lahko uskladijo s prostovoljskim delom.
Usposabljanje prostovoljcev bo 22. 1. 2018, ob 10. uri, v prostorih Ljudske univerze Kočevje.

Delo prostovoljcev je preprosto in lepo:

  • po razporedu voženj z namenskim službenim vozilom odpelješ starejše po opravkih;
  • med prevozom se pogovarjaš, izmenjaš izkušnje, nasvete, zgodbe in po potrebi nudiš spremstvo.

Treba je le imeti dobro voljo, veljavno vozniško dovoljenje B kategorije, veselje do vožnje in pogovorov s starejšimi.

Vsi, ki bi želeli postati prostovoljci – vozniki, prosimo, pokličite nas na 051 426 411 ali nam pišite na info@sopotniki.org. Vabljeni!

 

Klice starejših, prevoze in delo prostovoljcev usklajuje koordinatorka enote, Anita Rauh.