Ob turističnem kompleksu Jezero je v soboto, 8. julija, odprl vrata Camp Jezero, ki je tudi prvi kamp v neposredni bližini mesta Kočevje. Novo turistično pridobitev je slavnostno otvoril župan Občine Kočevje dr. Vladimir Prebilič. S kampom, ki poleg kamping prostorov ponuja tudi lesene glamping hišice, bo v prihodnje upravljal Javni zavod za turizem in kulturo Kočevje.

Kočevska postaja vse bolj zanimiva destinacija za številne tuje in domače goste. Aprila letos je v središču mesta vrata odprl hostel Bearlog, ki je do konca junija zabeležil preko 300 nočitev. Kljub temu nočitvenih kapacitet še vedno primanjkuje, zato kamp predstavlja pomembno novo pridobitev za razvoj turizma.

Camp Jezero s svojo lokacijo ponuja izvrstno izhodiščno točko za izlete v naravo ali obisk mesta. Sprejme lahko do 100 gostov, kar ga uvršča med enega manjših, a bolj kakovostnih kampov v Sloveniji. Urejenih je 8 parcel za avtodome in 11 parcel šotorišč, vse pa so opremljene z elektriko. Ob kampu se nahajajo še 4 parkirna mesta za avtodome. V objemu zelenja kamp svojim gostom ponuja tudi 5 lesenih »glamping« hišic. Oblikovane so po vzoru nekdanjih enostavnih gozdnih koč delavcev v kočevskem gozdu. Okolica je urejena v slogu obdajajoče jezerske krajine s kombinacijo lokalnih gozdov. 

V kampu je na voljo še sodoben servisni objekt, ki je bil urejen v letu 2016 in ponuja vse za udobje gostov – sanitarije, pralnico in sušilnico  ter dobro opremljeno kuhinjo z notranjo in zunanjo jedilnico. Za zabavo najmlajših je urejeno otroško igrišče iz naravnih materialov, na zelenici pa je prostor za igre z žogo. V kampu so dobrodošli tudi hišni ljubljenčki.

Projekt je financirala Občina Kočevje, izvajalec del je podjetje Obnova Kočevje s podizvajalci Arboretum za zunanjo ureditev in Riko hiše za lesene bivake oz. hišice, projektant je Tehniški biro Zajec.

Več fotografij najdete na facebook strani Občine Kočevje.