Letos brez Naj spominka Kočevske

Natečajna strokovna komisija v sestavi: Vesna Malnar Memedović, Mateja Dekleva, Alenka Rovan, Živa Ogorelec, Marko Stijepić in Mihael Petrovič ml. je pregledala in ocenila sedem prispelih predlogov na natečaj za Naj spominek Kočevske 2017. Glede na kriterije in standarde za dosego prvega mesta se je komisija odločila, da se prva nagrada in z njo naziv Naj spominek Kočevske v letu 2017 ne podeli. Komisija je menila, da bi moral imeti spominek, za osvojitev naslova Naj spominek Kočevske 2017 poleg lastne specifične značilnosti jasno izraženo turistično-promocijsko noto, namenjeno širokemu krogu uporabnikov, ter biti iz vsebinskih in estetskih razlogov primeren kot darilo za predstavnike delegacij na obisku Občine Kočevje.

Drugo mesto je tako zasedel spominek Nož iz recikliranega jekla z orehovim ročajem avtorja Dejana Šauperla, tretje mesto pa spominek Delčki, ujeti v vodo in slivov les – obesek za ključe, avtorice Valentine Miloševič.

Predloge so oddali še Jasna Paternus (Kočevski pogrinjek), Irena Tomazini (Kačji pastir), Zdravko Tomazini (Medvedova noga), Darja Gostečnik (Steklena skulptura Kočevski medved) in Matijaž Gostečnik (Steklena skulptura Grb občine Kočevje).